Тел: 0888471577
Работно време: 15:30ч - 18:30ч

Услуги

lazerna-terapia

Лазерна терапия

Лечението с лазер е прекрасно съчетание между древната китайска медицина (акупунктура) и високите технологии на нашето съвремие. В неврологията се използват нискоенергийните лазерни лъчения (НЕЛЛ). Лечебните възможности на лазерното лечение, проведено върху биологично активните точки (местата на убождане с игли и точков масаж), категорично потвърждават неговата биостимулираща активност. Лазерната терапия с излъчване в червения и инфрачервения спектър се прилага като самостоятелен метод или съвместно с други терапевтични методи – мануална медицина, лекарствена терапия, рехабилитация и балнеотерапия. От безспорно установените терапевтични възможности на нискоинтензивното лазерно лъчение, съществено е неговото активно стимулиращо въздействие върху възстановителните процеси в тъканите (регенерация). То е свързано с настъпващото подобряване на кръвообращението в областта на облъчване, активиране на обменните процеси, засилен синтез на белтъчини и ДНК и РНК.

Огромно значение за клиничната практика представлява мощното противовъзпалително действие на лазерната терапия. Пряко е въздействието върху възпалителните процеси. Силно се намалява зоната на отоците, придружена от мощно обезболяващо действие. Лазерното лечение има мощно имуностимулиращо действие. Активират се процесите на кръвотворене в костния мозък. Стимулират се активността на ензимите. Лазерното въздействие активира транспортните процеси, повишавайки пропускливостта на плазмените мембрани. Доказан е стимулиращият ефект на лазерното лъчение върху функционалните и възстановителните процеси в тъканите. Мощно се засилват биоенергийните и биосинтетичните процеси.

Предимства на лазерното лечение в терапевтични параметри:

  • Не предизвиква субективни усещания при попадане върху кожата;
  • Напълно е безболезнено;
  • Асептичност на процедурата (не предизвиква възможност за инфектиране);
  • Бързина на въздействие (в рамките на секунди) върху всяка биологично активна точка;
  • Значителна лечебна ефективност (инфрачервеният лазер IR – дълбочина на проникване в тъканите – 6-8 см).

Показания за лазерна терапия в неврологията, ревматологията, травматологията, рехабилитацията и спортната медицина: невралгия на троичния нерв; херпес зостер невралгия; невралгия на седалищния нерв; мигрена; тортиколис; пареза на лицевия нерв; болки в шийната област; остеохондрозис цервикалис; болки в мускулите на гърба; артроза на междупрешленните стави; ишиас (дископатия); периартрит на раменната става; епикондилит на лакътната става; синдром на карпалния тунел; артроза на тазобедрената става; периартрит на тазобедрената става; болки в петата; артроза на колянната, глезенната става и ставите на ръцете; състояния след фрактури на костите; деформиращи артрози, спондилоартрити, болест на Бехтерев, деформираща остеоартроза и полиартрит.

Препоръчително е лечението с лазер при хронични случаи да се провежда 2 пъти в годината, в рамките на комплексния подход към болния човек.